Hvad er madar?

Madarer en dansk kollaborativ kollektiv og medlemsbaseret forening grundlagt i 2022. Vi arbejder inden for dekoloniale, kulturelle og sociale praksisser.

Madar (مدار) betyder kredsløb, moden eller vejen. Med titlen illustrerer vi vores fokus på det processuelle og dynamiske. Vores mål er at skabe et rhizomatisk netværk gennem fysiske og digitale platforme, der repræsenterer socialt engagerede kunstneriske kredsløb, og forbinder kunstnere med kollektiv praktiseret viden, på tværs af grænser og privilegier.

Vi er en non-profit og apolitisk forening med fokus på social retfærdighed, socialt engageret kunst, demokratisk deltagelse inden for områderne inklusion og mangfoldighed. Vores aktiviteter fokuserer på at fremme frivilligt arbejde globalt, men primært i Københavnsområdet.

Vi lancerer og tilslutter os fælles initiativer, organisationer og institutioner, der arbejder for at styrke det demokratiske engagement i lokalt og globalt iværksætteri og kulturelt arbejde.

Vores mission er at 👇

  • udvikle et rhizomatisk netværk mellem aktivister, kunstnere, forskere og samfundsbaserede organisationer og kunstkollektiver på tværs af grænser.
  • engagere kritiske og dekoloniale tilgange og levere platforme for mangfoldighed og deling af ressourcer inden for de kunstneriske sociale praksisser.
  • facilitere dialoger og dekolonial viden på tværs af privilegier. Vi sigter mod at opbygge og udvikle kritiske og mere bæredygtige praksisser for retfærdighed og social forandring.